Johann Strobl, noul CEO al Raiffeisen Bank International: România este o piaţă de bază pentru noi, nu este chiar atât de dificil să faci banking aici

19 iun 2017 Autor: Claudia Medrega

România este o piaţă de bază pentru grupul bancar austriac Raiffeisen, are un potenţial extraordinar de creştere şi oferă oportunităţi bune, fiind una dintre cele trei ţări unde Raiffeisen vrea să crească mai mult decât restul grupului, alături de Cehia şi Slovacia, susţine  Johann Strobl, noul CEO al Raiffeisen Bank International (RBI). „Banca noastră din România a fost de succes de-a lungul anilor şi chiar şi în perioada foarte dificilă, de criză financiară, performanţa a fost bună. Cred că este o bancă bună, într-o ţară cu potenţial bun. Suntem mulţumiţi de poziţionarea băncii în România. România are un potenţial extraordinar de creştere. Nu este chiar atât de dificil să faci banking în România“, a declarat pentru ZF noul CEO al Raiffeisen Bank International. Raiffeisen nu mizează pe cotă de piaţă după active cu orice preţ, CEO-ul grupului austriac susţinând că strategia prioritară a băncii este creşterea organică. Însă, Johann Strobl nu exclude eventuale achiziţii în viitor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.06.2017

 
Cuvinte cheie:
Johann Strobl
, CEO
, Raiffeisen Bank International
, banking
, banca
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide