Bănci și Asigurări

Jucătorii din banking şi asigurări au primit injecţii de capital de peste 680 milioane de euro în primele nouă luni ale acestui an

Jucătorii din banking şi asigurări au primit injecţii...

Autor: Anelis Baciu

05.11.2015, 00:07 366

Băncile şi asigurările au pierdut foarte mult capital în criză, fiind cel mai lovite de căderea eco­no­mică a companiilor şi a persoanelor fizice. Pentru a se încadra în cerinţele de capital, acţionarii trebuie să vină de acasă cu bani noi.

Băncile, asigurătorii şi celelalte companii care operează pe piaţa financiară locală au primit injecţii de capital de peste 3 miliarde de lei (681 mil. euro) în primele nouă luni ale acestui an, jucătorii deţinuţi de grupurile străine fiind principalii destinatari ai majorărilor de capital, potrivit datelor centralizate de ZF de pe site-ul Registrului Comerţului.

Aproape 90% din valoarea totală a injecţiilor de capital au mers în sectorul bancar, bancherii străini majorând capitalurile băncilor deţinute pe piaţa locală cu 605 milioane de euro. Şapte instituţii de credit figurează cu aport la capital în intervalul ianuarie-septembrie din acest an.

Volksbank, banca preluată de Banca Transilvania în aprilie, se situează în fruntea listei, după ce acţionarii încă austrieci ai băncii au adus în martie 482 milioane de euro la capital. Majorarea de capital la Volksbank a făcut parte din înţelegerea de vânzare cu banca de la Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO