Bănci și Asigurări

Jucătorii din industria financiară au adus 94 mil. euro la capital până în septembrie, cu 35% mai puţin decât în 2016

Jucătorii din industria financiară au adus 94 mil. euro...

Autor: Anelis Baciu

26.10.2017, 00:07 167

Investitorii care deţin businessuri în industria financiară din România au adus aproximativ 94 mil. de euro la capitalul subsidiarelor în intervalul ianuarie-septembrie al acestui an, cu aproximativ 35% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele agregate de ZF de pe site-ul Registrului Comerţului.

Cea mai mare parte a injecţiilor de capital, circa 63%, echivalentul a 59 mil. euro, a fost direcţionată către sectorul asigurărilor, care de mai bine de un an ţine capul de afiş al majorărilor de capital, un loc ocupat în mod tradiţional de sectorul bancar.

Băncile, pe de altă parte, au primit injecţii de capital în valoare de circa 30 mil. euro, în timp ce majorările de capital ale IFN -urilor au însumat 4,7 mil. euro în intervalul ianuarie-septembrie al acestui an.

Majorările semnificative din industria asigurărilor sunt rezultatul trecerii la noul regim de solvabilitate şi capital Solvency II începând cu ianuarie 2016. Totodată, tendinţa de creştere a injecţiilor de capital din sectorul IFN-urilor este determinată de noi cerinţe de reglementare introduse în toamna acestui an de BNR.

Cea mai mare majorare de capital din acest an, de aproape 22 mil. euro, a fost întregistrată în luna martie şi a fost efectuată de acţionarii bulgari ai Euroins, unul dintre cei mai importaţi jucători din piaţa RCA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO