Bănci și Asigurări

Jurubiţă, KPMG: Fenomenul evaziunii fiscale este deja intrat în sânge. O soluţie pentru temperare este “loteria fiscală”

Jurubiţă, KPMG: Fenomenul evaziunii fiscale este deja...

Autor: Claudia Medrega

01.08.2014, 15:29 1731

Bonul fiscal în România funcţionează doar în teorie, în practică fenomenul evaziunii fiscale fiind deja intrat în sânge, dar o măsură care se poate aplica este “loteria fiscală”, consideră Ramona Jurubiţă, partner, deputy head of taxation, KPMG România.

Ea a explicat că în cazul organizării “loteriei fiscale”, persoanele fizice pot să participe pe baza bonurilor fiscale la o tombolă şi pot să câştige pemii în bani, maşini.

“Avem probleme cu bonul fiscal în diferite domenii de activitate. Bonul fiscal este doar o teorie. În practică fenomenul evaziunii fiscale este deja intrat în sânge. O măsură foarte intersantă, cu rezultate, este “loteria fiscală”, aplicată de autorităţile fiscale din Slovacia, Portugalia. Pe baza bonurilor fiscale o persoană fizică poate să participe la o tombolă şi poate să câştige pemii în bani, maşini. În Slovacia “loteria fiscală” a fost lansată din 2013, iar veniturile au crescut cu circa jumătate de miliard de euro. Pot să fie şi alte motive pentru creşterea veniturilor bugetare, dar măsura “loteriei fiscale” a avut efecte pozitive”, a declarat Jurubiţă la conferinţa ZF “Codul Fiscal. 10 ani, 100 de modificări. Cum va arăt noul Cod Fiscal?”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO