Bănci și Asigurări

Karl Sevelda - CEO, Raiffeisen International: Suntem destul de mulţumiţi de operaţiunile din România şi de decizia Curţii Constituţionale în privinţa legii dării în plată

Karl Sevelda, directorul executiv al Raiffeisen Bank Interna­tio­nal

Karl Sevelda, directorul executiv al Raiffeisen Bank Interna­tio­nal

Autor: Cristian Hostiuc

19.01.2017, 00:05 488
Karl Sevelda, directorul executiv (CEO) al Raiffeisen Bank Interna­tio­nal, spune că „suntem destul de mul­ţumiţi de operaţiunile din România, mai ales după decizia Curţii Consti­tuţionale în privinţa legii dării în plată“, dar menţionează că vede şi în România o creştere a naţionalismului, însă nu atât de mult ca în Polonia.

„Suntem destul de mulţumiţi de ope­ra­ţiunile din România, mai ales după decizia Curţii Constituţionale“, a men­ţionat bancherul austriac într-o dis­cu­ţie cu ZF la Viena, la Forumul Euromoney.

Totuşi, el a inclus şi România în­tr-un grup de „două-trei ţări“, unde se vede o creş­tere a naţionalismului şi un mod ciu­dat, inechitabil, de a privi investitorii stră­ini, care acum 20 de ani au făcut pri­mele investiţii în ţările foste comuniste.

Vedeţi o creştere a naţionalismului şi în România? „Da, dar nu atât de mult ca în Polonia. PSD pare mai rezonabil“.

Creşterea naţionalismului în ţările Europei Centrale şi de Est a fost una dintre temele dezbătute de investitori la conferinţa Euromoney.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO