Bănci și Asigurări

Kiwi Finance: Piaţa de brokeraj pentru credite s-a ridicat la 1,3 mld. lei în 2015

Anca Bidian, CEO al brokerului de credite Kiwi Finance

Anca Bidian, CEO al brokerului de credite Kiwi Finance

Autor: Liviu Popescu

25.03.2016, 00:04 440

Piaţa locală de brokeraj de credite s-a ridicat în 2015 la aproximativ 1,3 miliarde de lei, adică 6% din întreaga piaţă bancară, a afirmat Anca Bidian, preşedintele Aso­ciaţiei Române a Brokerilor de Credite, cu prilejul primei ediţii a Galei Asociaţiei Române a Brokerilor de Credite.

„Întreaga piaţă de brokeraj din România o estimăm la 6% din în­treaga piaţă bancară. Volumul de credite intermeidate este de 1,3 miliarde de lei. Este un procent pe care poţi să îl iei în seamă“, a spus Anca Bidian, care este şi CEO al brokerului de credite Kiwi Finance. În 2015, societăţile de servicii financiare membre ale ARBC au intermediat un total de credite de 640 de milioane de lei, adică 25% din creditele de nevoi personale acordate de instituţiile de credit partenere ale ARBC şi respectiv 20% din creditele ipotecare stan­dard acordate de partenerii ARBC, a menţionat Anca Bidian.

În fiecare zi, zece familii se mută în casă nouă cu credite intermediate de membrii Asociaţiei Române a Brokerilor de Credite. În SUA sunt 90 de oameni, în Europa de Vest sunt 70, iar în Europa Centrală sunt 40.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO