Bănci și Asigurări

KPMG a anulat 16% din primele de asigurare înregistrate de Astra anul trecut

Dan Adamescu

Dan Adamescu

Autor: Anelis Baciu

14.08.2014, 00:06 791
Astra Asigurări, compania deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu şi aflată în prezent în redresare financiară, a raportat prime de aproape 1,1 mld. lei anul trecut, dar 16% din subscrieri (echivalentul a 173 mil. lei) au fost anulate, potrivit raportului anual al asigurătorului, aprobat de administratorului special KPMG Advisory.
 
Cele mai multe anulări de poliţe, adică 148 mil. lei, au fost înregistrate în contul poli­ţelor de asigurare emise în România, în timp ce 25 mil. lei au cumulat rezilierile din Unga­ria. Astfel, 15% din primele subscrise în Ro­mânia au fost reziliate, în timp ce mai mult de o treime din activitatea din Un­garia a fost anulată.
 
Nici administratorul special al asigurătorului KPMG şi nici reprezentanţii Astra nu au răspuns până la închiderea ediţiei unei solicitări a ZF cu privire la motivele care au stat la baza anulărilor.
 
Raportul anual aprobat de KPMG nu explică cum s-au făcut anulările, dar precizează că unele contracte de asigurare au fost reziliate ca urmare a expirării perioadei contractuale sau a perioadei de risc. „În urma in­ventarierii anuale a poliţelor de asigurare, s-a dispus anularea creanţelor de asigurare afe­rente contractelor care conform condiţi­ilor de asigurare au ieşit din perioada de valabilitate sau din perioada de risc.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO