KPMG a început majorarea capitalului la Astra. Asigurătorul a trecut pe profit în primul semestru, dar businessul s-a redus cu o treime

1 sep 2014 Autor: Anelis Baciu

KPMG Advisory, administra­to­rul special al Astra Asigurări, a demarat prima etapă de ma­jorare a capita­lului asigurăto­ru­lui cu suma de 70 mil. lei, urmând ca până la finalul anului să rea­lizeze o injecţie de capital în valoare to­ta­lă de 490 mil. lei, potrivit planu­lui de redresare propus de KPMG şi apro­bat de Au­toritatea de Supraveghere Finan­ciară (ASF). Prima eta­pă de sub­scriere este des­ti­nată doar ac­ţio­narilor exis­tenţi ai com­paniei şi are ca termen de închi­dere data de 1 oc­tom­­brie. Oferta este inter­me­diată de SSIF Broker.

WikiZF: Profilul companiei Astra Asigurări

„Prospectul este adresat exclusiv acţio­na­rilor existenţi şi ne bazăm pe suportul aces­tora în acest prim pas de recapitalizare a societăţii, pas ce va menţine cu succes so­cie­tatea în demersul de realiniere la cri­te­riile prudenţiale aplicabile“, au afirmat re­pre­zentanţii KPMG. Astra Asigurări este lista­tă la bursă, dar 99% din acţiuni sunt de­ţi­nute de omul de afaceri Dan Adamescu prin inter­me­diul companiilor The Nova Group Invest­ments şi Epsilon Estate Provider.

Compania a intrat în procedură de redresare financiară sub administrarea KPMG Advisory la jumătatea lunii fe­brua­rie a acestui an, după ce ASF a găsit o serie de probleme în activitatea compa­niei prin­tre care subadecvarea rezervei de daune, cal­culul eronat al gradu­lui de aco­pe­rire al rezervelor cu active admise, deficienţe ale pro­gramului de reasigurare, un control in­tern deficitar şi altele.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.09.2014

 
Cuvinte cheie:
asigurator
, business
, kpmg
, asigurari
, astra
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide