Bănci și Asigurări

KPMG a început majorarea capitalului la Astra. Asigurătorul a trecut pe profit în primul semestru, dar businessul s-a redus cu o treime

KPMG a început majorarea capitalului la Astra....

Autor: Anelis Baciu

01.09.2014, 00:08 850

KPMG Advisory, administra­to­rul special al Astra Asigurări, a demarat prima etapă de ma­jorare a capita­lului asigurăto­ru­lui cu suma de 70 mil. lei, urmând ca până la finalul anului să rea­lizeze o injecţie de capital în valoare to­ta­lă de 490 mil. lei, potrivit planu­lui de redresare propus de KPMG şi apro­bat de Au­toritatea de Supraveghere Finan­ciară (ASF). Prima eta­pă de sub­scriere este des­ti­nată doar ac­ţio­narilor exis­tenţi ai com­paniei şi are ca termen de închi­dere data de 1 oc­tom­­brie. Oferta este inter­me­diată de SSIF Broker.

WikiZF: Profilul companiei Astra Asigurări

„Prospectul este adresat exclusiv acţio­na­rilor existenţi şi ne bazăm pe suportul aces­tora în acest prim pas de recapitalizare a societăţii, pas ce va menţine cu succes so­cie­tatea în demersul de realiniere la cri­te­riile prudenţiale aplicabile“, au afirmat re­pre­zentanţii KPMG. Astra Asigurări este lista­tă la bursă, dar 99% din acţiuni sunt de­ţi­nute de omul de afaceri Dan Adamescu prin inter­me­diul companiilor The Nova Group Invest­ments şi Epsilon Estate Provider.

Compania a intrat în procedură de redresare financiară sub administrarea KPMG Advisory la jumătatea lunii fe­brua­rie a acestui an, după ce ASF a găsit o serie de probleme în activitatea compa­niei prin­tre care subadecvarea rezervei de daune, cal­culul eronat al gradu­lui de aco­pe­rire al rezervelor cu active admise, deficienţe ale pro­gramului de reasigurare, un control in­tern deficitar şi altele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO