Bănci și Asigurări

KPMG pregăteşte lichidarea Astra Asigurări

KPMG pregăteşte lichidarea Astra Asigurări

Autor: Anelis Baciu

17.12.2015, 00:05 709

KPMG Restructuring, lichidatorul ju­di­ciar provizoriu al Astra Asigurări, a de­marat procesul de elaborare a stra­tegiei de lichidare a companiei, strate­gie care se va concentra pe analiza şi va­lo­rifi­carea portofoliilor de asigurare în cadrul unor operaţiuni de vânzare. KMPG a fost numit lichidator provi­zo­riu pe 3 decembrie de către Tribunalul Bucureşti.

„Principalele măsuri ce vor fi avute în vedere în perioada imediat urmă­toa­re vor viza asigurarea conti­nuităţii func­ţiilor şi sistemelor critice, inclusiv secu­riza­rea bazelor de date. De asemenea, avem ca prioritate elaborarea unei stra­tegii de lichidare eficientă a patrimo­niu­lui, concentrată în principal pe analiza şi valorificarea portofoliilor de asigurare în cadrul unor operaţiuni de transfer de business şi în subsidiar pe valorificarea celorlalte active prin vânzare indivi­dua­lă“, au declarat reprezentanţii KPMG.

Totodată, KMPG are la dispoziţie 40 de zile pentru a întocmi un raport privind cauzele insolvenţei în care să men­ţioneze şi persoanele ale cărora ac­ţiuni au dus la falimentul asigură­torului.

Autoritatea de Supraveghere Fi­nan­ciară (ASF) a deschis procedura de di­zolvare a Astra Asigurări, compa­nie de­ţinută de omul de afaceri Dan Ada­mescu, la finalul lunii august a acestui an, după ce procesul de majorare a ca­pitalului cu suma de 425 mil. lei a eşuat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO