Kruk, profit net de 236 mil. lei în S1. Recuperatorul a investit un sfert din bugetul de 549 mil. lei în portofolii de creanţe în România

12 sep 2017 Autor: Roxana Rosu

Piotr Krupa, preşedintele Consiliului de Administraţie al Kruk: Polonia este piaţa noastră principală, dar diversificarea noastră geografică ne conferă alternative interesante.

Cifra de afaceri a companiei s-a majorat la şase luni cu 61%, la 595 milioane lei.

Grupul polonez Kruk a încheiat primul semestru cu un profit net de 236 mil. lei, în creştere cu 95%, avansul fiind susţinut de accelerarea puternică a afacerilor şi de rectificarea rezultatului raportat pe primul trimestru din 2017, cu aproximativ 38 mil. lei. Grupul a investit 549 mil. lei în portofolii de creanţe cu valoare nominală de opt miliarde de lei, din care un sfert în România. Kruk este una dintre cele mai active companii de recuperare de creanţe din piaţa locală a tranzacţiilor cu credite neperformante. În administrarea Kruk au ajuns credite neperformante de la BRD-SocGen, CEC Bank, Piraeus sau Bancpost.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.09.2017

 
Cuvinte cheie:
kruk
, profit net
, portofolii
, creante
, romania
, buget
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide