Kruk România a gestionat în primul trimestru circa 1,2 milioane de creanţe

15 iun 2017 Autor: Simona Tatu

Kruk România administra la finalul primului trimestru din 2017 un număr aproximativ de 1,2 milioane de creanţe care au avut o valoare nominală totală de 13,3 miliarde de lei (2,9 mld. euro). Din totalul de creanţe, 96% aparţin persoanelor fizice şi au avut o valoare de 11 miliarde de lei, potritiv datelor companiei.
 
„La sfârşitul primului trimestru din 2017 am avut de administrat un total de aproximativ 1,2 milioane de creanţe în valoare totală de circa 13 milioane de lei. Majoritatea creanţelor aparţin persoanelor fizice, dar consider că piaţa tranzacţiilor din zona creanţelor corporate creşte şi este o tendinţă care se menţine“, a spus Tomasz Ignaczak, directorul general al recuperatorului de creanţe Kruk România.
 
Vârsta medie a persoanelor fizice cu datorii administrate de Kruk este de 47 de ani, iar cele mai multe creanţe ale acestora provin de la instituţiile bancare, urmate de companiile de telecomunicaţii.
 
Valoarea medie a creanţelor persoanelor fizice ad­ministrate de Kruk România la nivel naţional este de 6.029 de lei. Cea mai mare valoare medie a creanţelor a fost înregistrată în Dobrogea (14.258 de lei), iar cea mai mică în Muntenia (1.090 lei), a mai precizat oficialul Kruk.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.06.2017

 
Cuvinte cheie:
Kruk
, creante
, romania
, gestionare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide