Bănci și Asigurări

La ce să ne aşteptăm de la Groupama în acest an

François Coste, director general al Groupama

François Coste, director general al Groupama

Autor: Anelis Baciu

22.01.2016, 07:00 1664
Groupama, al treilea cel mai mare asi­gurător local cu afaceri anuale de peste 150 mil. euro, va încerca cel mai pro­babil în acest an să-şi menţină busi­nessul pe profit după ce şi în anii trecuţi pro­fitabilitatea a fost principalul obiec­tiv al asigurătorului. Compania nu a anunţat încă rezultatul financiar aferent anu­lui trecut, însă cel mai probabil cifra este pozitivă. Trecerea pe profit a Grou­pa­ma a avut loc în 2014, când asi­gură­to­rul a raportat un rezultat de circa 4 mil. lei.
 
Pe lângă obţinerea de profit, un alt obiectiv al Groupama pentru 2016 va fi consolidarea afacerilor pe segmentul poliţelor auto facultative Casco, asigu­rări de locuinţe, dar şi dezvoltarea asigu­rărilor pentru persoane fizice, după cum au declarat în mai multe rânduri oficialii companiei. Asigurările de sănătate ar putea, totodată, să repre­zinte un punct focus pentru Grou­pama, mai ales în condiţiile majorării deduc­tibilităţii de la 250 de euro la 400 de euro atât pentru angajat, cât şi angajator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO