Bănci și Asigurări

La ce să ne aşteptăm de la ING Bank în acest an

Michal Szczurek, CEO al ING Bank

Michal Szczurek, CEO al ING Bank

Autor: Claudia Medrega

11.01.2016, 07:00 2257
ING Bank, sucursala locală a grupului olandez cu acelaşi nume, va continua strategia de dezvoltare organică în perioada următoare, în condiţiile în care există încă motoare de creştere, fără a exclude eventuale achiziţii sau oportunităţi de consolidări, după cum au declarat liderii băncii.
 
ING, care operează pe piaţa locală ca sucursală a grupului olandez cu acelaşi nume, şi-a crescut cu 50% activele bilanţiere în ultimii cinci ani, iar la finalul anului trecut a ajuns să ocupe locul şapte în sistemul bancar.
 
Unul dintre obiectivele posibile pentru acest an este menţinerea băncii pe profit. În primele nouă luni de anul trecut, banca a raportat un profit net de 251 mil. lei în condiţiile creşterii cu două cifre a activităţii de creditare. Soldul creditelor se ridica la finele lunii septembrie la 13 mld. lei, în creştere cu 21% faţă de aceeaşi lună din 2014, cu o contribuţie echilibrată a segmentelor retail şi corporate, în timp ce creditarea pentru întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) a contribuit cu 25%. Segmentul clienţilor companii mici şi mijlocii a intrat în aria de interes a băncii abia în ultimii ani, însă a devenit principala zonă de interes pentru olandezi, alături de retail, având în vedere că potenţialul de creştere pe corporate este limitat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO