Bănci și Asigurări

La ce să ne aşteptăm de la Raiffeisen Leasing în acest an

Felix Daniliuc, CEO al Raiffeisen Leasing

Felix Daniliuc, CEO al Raiffeisen Leasing

Autor: Anelis Baciu

27.01.2016, 00:04 347

Raiffeisen Leasing, companie cu afaceri de circa 100 de milioane de euro anual, ar putea avea ca obiectiv în acest an creşterea finanţărilor acordate într-un ritm cel puţin egal cu piaţă, de circa 15-20%, în condiţiile în care cel mai probabil firma condusă de Felix Daniliuc a crescut cu peste 10% şi pe parcursul anului trecut.

Raiffeisen Leasing deţine circa 7% din piaţa locală de leasing şi se situează, potrivit estimărilor ZF, pe locul patru în piaţă după BRD SogeLease.

Un alt obiectiv al diviziei de leasing a Raiffeisen ar putea fi echilibrarea portofoliului pe categorii de bunuri. Finanţările pentru vehicule înregistrează cea mai mare pondere în portofoliul Raiffeisen Leasing, de peste 60%, în timp ce echipamentele şi imobiliarele au o treime, respectiv mai puţin de 5% din finanţări.

Cei mai mulţi clienţi ai Raiffeisen Leasing sunt din zona companiilor mici şi mijlocii (IMM-uri).

Un alt obiectiv al Raiffeisen Leasing ar putea fi consolidarea dis­tribu­ţiei prin bancă. În prezent circa două tre­imi din vânzările companiei vin prin intermediul uni­tăţilor bancare, iar cel mai probabil Raiffeisen Leasing îşi doreşte menţinerea acestei structuri de distribuţie.

Piaţa de leasing ar putea avea în 2016 cel mai bun an de după perioada de criză şi ar putea ajunge la circa două miliarde de euro după ce anul trecut companiile au reuşit să stopeze erodarea portofoliilor şi să acopere rambursările prin finanţări noi.

 

Obiective posibile:

- creşterea volumului finanţărilor acordate

- consolidarea distribuţiei prin bancă

- echilibrarea portofoliului pe categorii de bunuri

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO