Bănci și Asigurări

La Londra se fac pariuri pentru un euro de 4,1 lei

03.12.2009, 23:15 31

Leul este vazut din nou cu ochi buni de analistii straini, careil vad acum "ieftin" in comparatie cu monedele de pe pietele vecinesi considera ca euro ar putea sa coboare la Bucuresti spre 4,1 leiin perioada urmatoare.

Investitorii straini au impins deja euro spre 4,21 lei insedinta de ieri, cursul coborand astfel cu 1,8% fata de sfarsitulsaptamanii trecute. La cursul BNR, euro a coborat la 4,2171 lei,cel mai scazut nivel de la inceputul lui august.

"In primul rand, leul pare ieftin. In ciuda raliului inregistratde alte active din aceeasi clasa de risc in ultimele zece luni,leul nu a putut sa participe la aceasta revenire, investitoriiurmarind cu ingrijorare mai intai derularea acordului cu FondulMonetar International, iar mai apoi turbulentele de pe scenapolitica", spune Koon Chow, analist la Barclays Capital, una dintrecele mai mari banci de investitii britanice. El considera ca euroar putea sa coboare spre 4,1 lei.

Strainii asteapta ca dupa alegeri sa fie numit un nou guvern,care sa treaca prin Parlament bugetul pe 2010, una din conditiileesentiale pentru reluarea dialogului cu Fondul MonetarInternational si primirea urmatoarelor transe din imprumutulextern.

Si analistii UniCredit au emis recent o recomandare de vanzare aeuro contra leu, cu un nivel tinta pentru curs de 4,1 lei/euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO