Leasingul se pregăteşte pentru cel mai bun an de după criză

6 ian 2016 Autor: Anelis Baciu

Piaţa de leasing financiar ar putea marca în 2016 cel mai bun an de după criză, în condiţiile în care volumele fi­nanţate se vor îndrepta spre borna de două miliarde de euro, potrivit estimărilor jucătorilor din piaţă. Aşteptările privind îngroşarea portofoliilor firmelor de leasing vin după ce anul trecut companiile au reuşit să treacă cu brio peste una dintre cele mai mari provocări: stoparea ero­dă­rii afacerilor şi acoperirea rambursărilor prin finanţări noi.

„Estimările pentru evoluţiile viitoare ale pieţei sunt optimiste. Ne aşteptăm la creşteri de 15-20% şi în următorii ani, în condiţiile în care economia va avea evoluţii pozitive, într-un ritm anual de 3-4%“, a comentat Felix Daniliuc, preşedinte al ALB - asociaţia societăţilor financiare.

Creşterea pieţei este aşteptată să vină în acest an din sectorul auto, al echipamentelor, dar şi agricultură, adică aceleaşi segmente pe care jucătorii au mizat şi în 2015.

Leasingul a dat semne de revenire sustenabilă şi anul trecut când volumele finanţate au urcat la 1,6 miliarde de euro, un maxim al ultimilor şapte ani.

Piaţa leasingului financiar este dominată de subsidiarele băncilor - UniCredit, BCR, Raiffeisen- dar pe piaţă şi-au făcut loc şi câţiva jucători independenţi sau controlaţi de dealeri auto.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.01.2016

 
Cuvinte cheie:
Leasing
, financiar
, jucatori
, auto
, conditii
, estimari
, evolutie
, finantare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide