Bănci și Asigurări

Legea dării în plată: 1.000 de dosare pe rolul Curţii Constituţionale, iar instanţele suspendă procesele

Legea dării în plată: 1.000 de dosare pe rolul Curţii...

Autor: Mediafax

05.12.2016, 00:05 1095

Pe rolul Curţii Constituţionale se află circa 1.000 de dosare care vizează excepţiile de necon­sti­tu­ţionalitate la Legea dării în plată. Între timp in­stan­ţele suspendă procesele în loc să le amâne, explică avocatul Gheorghe Piperea.

„Procesele se suspendă în continuare pentru a fi trimise la Curtea Constituţională, deşi s-au res­pins excepţiile, s-au fixat nişte linii directoare cum să se soluţioneze aceste procese. Mai mult decât atât, s-au adunat la circa 1.000 de astfel de do­sare pe rolul Curţii Constituţionale, care pro­babil că o să fie iritată de atâtea excepţii. Instan­ţele, în genere, sus­ţin că nu le este clar cum să soluţioneze pro­blema impreviziunii şi, de aceea, aşteaptă să ob­ţină mo­tivarea Curţii Constitu­ţio­na­le. Personal, cred că din partea celor care ridică în continuare excepţii de neconstituţionalitate ştim că acestea vor fi respinse“, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, iniţiatorul acestei legi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO