Bănci și Asigurări

Legea prevenţiei: A fost publicată în Monitorul Oficial lista contravenţiilor de care sunt iertate companiile

Autor: Ştefan Stan

05.02.2018, 15:46 13850

După ce a fost publicată în Monitorul Oficial legea Prevenirii nr. 270/2017, guvernul a prezentat pe 25 ianuarie lista contravenţiilor pentru care este aplicabilă noua lege. Luni, 5 februarie, la 10 zile de la prezentarea legii, a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Deşi lista contravenţiilor era inclusă pe site-ul Guvernului, pe data de 25 februarie, în hotărârea privind stabilirea contravenţiilor ce intră sub incidenţa legii prevenirii nr. 270/2017, precum şi modelul planului de remediere, prevederile abia astăzi sunt vizibile, odată publicate în Monitorul Oficial. 

Principala schimbare pe care o aduce legea prevenţiei este că firmele vor putea fi ”iertate” de autorităţi după prima greşeală, pentru o serie de fapte contravenţionale, incluse în lista publicată astăzi în Monitorul Oficial. Firmele nu vor putea beneficia de această ”iertare” o dată la trei ani, şi vor avea o perioadă prestabilită pentru a se îndrepta şi a scăpa de sancţiuni. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO