Bănci și Asigurări

Leul s-a depreciat faţă de euro, cursul crescând la 4,42

Leul s-a depreciat faţă de euro, cursul crescând la 4,42

Autor: Mediafax

27.03.2015, 00:00 89

Moneda naţională s-a depreciat ieri faţă de euro, iar referinţa stabilită de BNR a urcat pentru a doua şedinţă consecutiv, la 4,42 lei pentru un euro, cu 1,31 bani peste cursul de miercuri, de 4,40 lei. Leul a deschis la 4,41 unităţi şi a continuat să se deprecieze, cursul atingând un maxim de 4,42 lei/euro.

Volumele tranzacţionate în prima jumătate a zilei au fost în media ultimelor şedinţe. În a doua jumătate a zilei leul a continuat să piardă teren în raport cu euro, în ton cu evoluţia monedelor din regiune, iar cursul de schimb a încheiat sesiunea aproape de 4,3 lei/euro, în creştere cu peste 1 ban.

Pe de altă parte, moneda naţională s-a întărit uşor în raport cu dolarul american, iar cursul BNR a scăzut cu 0,42 bani, la 4,01 lei/dolar. Referinţa pentru francul elveţian a crescut cu 1,87 bani, la 4,21 lei.

Cursurile de schimb leu-dolar şi leu-franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu-euro şi cotaţiile de schimb euro-dolar şi euro-franc elveţian.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO