Bănci și Asigurări

Libra Internet Bank a încheiat semestrul cu profit în scădere, dar activele s-au majorat cu 45%

Libra Internet Bank a încheiat semestrul cu profit în...

Autor: Roxana Rosu

22.08.2017, 16:27 212

Libra Internet Bank,  un jucător de dimensiuni mici specializat pe nişa profe­siilor liberale, a înregistrat în primul semestru un profit net de 23,96 milioane lei, în scădere faţă de nivelul de 25 milioane lei din perioada similară a anului trecut, în timp ce activele totale au crescut cu 45%, la 4,15 miliarde lei.

În primele şase luni din 2016, banca avea active de 2,86 miliarde lei, iar la finele anului trecut urcase la 3,39 miliarde de lei .

“Am reusit să creştem în continuare, depăşind cota de piata de 1% si reusind in acelasi timp un profit semnificativ”, a declarat Emil Bituleanu, Director General Libra Internet Bank.

Banca avea la finele lunii iunie o cotă de piaţă de 1,04%.

De asemenea, soldul surselor s-a ridicat la 3,72 miliarde lei, iar soldul creditelor a atins valoarea de 2,49 miliarde lei, în condiţiile în care rata creditelor neperformante a fost de 2,4%, sub media pieţei.

Libra Internet Bank are o retea teritoriala de 50 de sucursale care deservesc clienti din segmentele profesii liberale, IMM, corporate, real estate si agribusiness, precum si un canal digital, fara hartii si fara drumuri la banca.

Banca a înregistrat un pro­fit de 32,5 milioane de lei (7 mil. euro) anul trecut, în creştere cu 35% faţă de 2015. Rezultatul financiar obţinut anul trecut este cel mai mare din istoria băncii înfiinţate în urmă cu 21 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO