Bănci și Asigurări

Libra Internet Bank, profit net de 42 mil. lei la nouă luni şi active în creştere cu 33%

Libra Internet Bank, profit net de 42 mil. lei la nouă...

Autor: Cristina Bellu

20.11.2017, 11:46 691

Libra Internet Bank, un jucător de dimensiuni mici specializat pe nişa profe¬siilor liberale, a înregistrat în primele nouă luni ale anului un profit net de 42,4 milioane de lei, în timp ce activele totale ale băncii au atins nivelul de 4,51 miliarde lei, în creştere cu 33% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

"Continuăm să creştem şi reuşim în acelaşi timp să obţinem un profit semnificativ.”, spune Emil Bituleanu, Director General Libra Internet Bank.

În perioada ianuarie-septembrie, soldul surselor s-a ridicat la 4,07 miliarde lei, iar soldul creditelor a atins valoarea de 2,60 miliarde lei, in conditiile in care rata creditelor neperformante a fost de 1,96%, mult sub media pietei, arată datele instituţiei.

Reţeaua teritorială a Libra Internet Bank cuprinde 50 de sucursale care deservesc clienti din segmentele profesii liberale, IMM, corporate, real estate si agribusiness, precum si un serviciu digital prin care clientii isi pot deschide cont sau accesa produse de economisire, plati sau credite.

Banca a înregistrat un pro¬fit de 32,5 milioane de lei (7 mil. euro) anul trecut, în creştere cu 35% faţă de 2015. Rezultatul financiar obţinut anul trecut este cel mai mare din istoria băncii înfiinţate în urmă cu 21 ani.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO