Bănci și Asigurări

Libra plăteşte dobândă de 3,5% pe an pentru depozitele în lei pe şapte luni constituite online

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Liviu Popescu

23.03.2015, 00:00 735

Libra Bank, un jucător de talie mică specializat pe nişa profesiilor liberale, plăteşte dobândă de 3,5% pentru depozitele în lei cu scadenţa la şapte luni constituite online de clienţii existenţi, cât şi de clienţii noi. Comparativ, scadenţa medie pe piaţa pentru un depozit în lei pe şase luni este circa 3% pe an. De regulă, cele mai mari dobânzi sunt oferite de băncile de talie redusă, care încearcă astfel să câştige cotă de piaţă.

Constituirea depozitului online nu implică comisioane de administrare sau retragere la scadenţă. Clienţii beneficiază de încasări gratuite din orice cont de la o bancă locală, plăţi gratuite către orice furnizor de servicii sau utilităţi.

Reprezentanţii bănci spun că pe parcursul anului trecut clienţii au efectuat aproximativ un milion de plăţi online, dublu faţă de nivelul din 2013. Libra Bank avea la finele anului trecut o cotă de piaţă de 0,5%, ceea ce înseamnă un volum de active de 1,7 mld. lei.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO