Bănci și Asigurări

Liderul PSD, Liviu Dragnea, despre creşterea ROBOR: Cred că trebuie să aibă loc o discuţie cu BNR

Liderul PSD, Liviu Dragnea, despre creşterea ROBOR: Cred...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

02.10.2017, 13:22 288

”După părerea mea trebuie să aibă loc o discuţie. Poate să aibă loc o discuţie la care să participăm şi noi cu conducerea Băncii Naţionale, pentru că este un subiect important. Cred că trebuie să aibă loc această discuţie şi poate nu numai cu Banca Naţională, poate şi cu reprezentanţii celorlalte bănci. Eu cred că o relaţie corectă cu sistemul bancar, corectă - accentuez, este benefică, dar şi o relaţie corectă cu BNR, dar trebuie să fie în ambele sensuri”, a declarat Liviu Dragnea.

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, la Suceviţa, că rolul Băcii Naţionale era să aibă grijă să nu crească indicele ROBOR, Tudose precizând că intenţionează să aibă o discuţie pe această temă cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Cred că colegii noştri de la Banca Naţională au fost puţin plecaţi de acasă fiindcă ăsta era rolul BNR: să nu crească şi să nu lase nişte actori să se joace pe această temă”, a declarat primul-ministru.

Invitat să comenteze afirmaţiile potrivit cărora creşterea indicelui ROBOR ar fi fost provocată şi de preluarea la buget a profitului companiilor de stat, Tudose a răspuns: ”Cred că glumiţi! Ne-am luat banii, cum adică? Erau banii noştri, Dumnezeule, banii statului! N-am furat banii altcuiva”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO