Bănci și Asigurări

LIG are la dispoziţie o lună să vină cu un plan de finanţare pe termen scurt

Consiliul ASF a prelungit la finalul săptămânii trecute cu trei luni suspendarea activităţii de subscriere a LIG Insurance

Consiliul ASF a prelungit la finalul săptămânii trecute cu trei luni suspendarea activităţii de subscriere a LIG Insurance

Autor: Anelis Baciu

13.06.2016, 00:00 109

LIG Insurance, o companie de talie mică din piaţa locală de asigurări, trebuie să transmită Autorităţii de Su­pra­­veghere Financiară (ASF) în ter­men de o lună un plan de finanţare pe termen scurt al cărui obiectiv prin­ci­pal este îndeplinirea de către asigurător a cerinţelor minime de capital.

Pe lângă acesta, compania trebuie să refacă în două luni şi planul de redre­sa­re propus iniţial, în care să includă măsuri care să asigure un nivel adecvat al solvabilităţii.

Consiliul ASF a prelungit la finalul săp­tămânii trecute cu trei luni sus­pen­da­rea activităţii de subscriere a LIG In­su­­rance ca urmare a unui cumul de în­căl­cări ale normelor financiare, con­ta­bile şi de management operaţional.  Totodată, ASF a interzis societăţii să dis­pună liber de plasamentele finan­cia­re, terenurile şi clădirile pe care le deţine.

LIG Insurance avea interdicţia să vân­dă asigurări în februarie anul trecut după ce în urma unui control a iden­ti­fi­cat că asigurătorul nu deţine o struc­tură adecvată a managementului ris­cului, dar şi nereguli în ceea ce priveşte cal­culul actuarial al primelor.

LIG Insurance a participat anul tre­­cut la analiza de bilanţ efectuată de ASF, iar studiul a scos la iveală că asi­gu­rătorul nu era capabil să respecte nici mă­car normele de solvabilitate Sol­vency I care au fost în vigoare până la finalul anului 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO