Bănci și Asigurări

Lista de priorităţi a asigurătorilor: ce probleme are de rezolvat fiecare companie

Lista de priorităţi a asigurătorilor: ce probleme are...

Autor: Ciprian Botea

05.05.2015, 00:08 489

Piaţa asigurărilor s-a oprit din scădere anul trecut, dar mulţi asigurători mari sunt în continuare cu 20-30% sub nivelul afacerilor din perioada de boom economic şi continuă să înregistreze pierderi sau au profituri insuficiente pentru a acoperi „găurile“ lăsate de criză şi de expunerea prea mare pe poliţe auto.

Mai mulţi asigurători mari, precum Allianz-Ţiriac, Asirom sau Generali, au raportat creşteri ale primelor subscrise în 2014, dar în continuare sunt companii care nu reuşesc să-şi crească afacerile (Omniasig sau Groupama). Multe companii au strâns pierderi de sute de milioane de lei în perioada de criză, astfel că trebuie să-şi crească substanţial profiturile pentru a acoperi minusurile.

O problemă mai serioasă a pieţei de asigurări este reprezentată de companiile aflate în redresare financiară, fie sub administrare specială, fie pe bază de plan. Astra, aflată sub administrare specială, trebuie să efectueze o injecţie de capital de peste 400 milioane de lei pentru a-şi reface indicatorii de solvabilitate şi lichiditate, succesul operaţiunii depinzând însă de atragerea unui investitor strategic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO