Bănci și Asigurări

Listarea pe bursa din Varşovia a Raiffeisen a eşuat din cauza interesului scăzut al investitorilor faţă de bancă

Listarea pe bursa din Varşovia a Raiffeisen a eşuat din...

Autor: Liviu Popescu

11.07.2017, 00:00 501

Raiffeisen International Bank (RIB), cu operaţiuni şi în România, a suspendat operaţiunea de listare la bursa de la Varşovia, cea mai mare din regiune, din cauza lipsei interesului din partea investitorilor, scrie presa internaţională.

RBI urma să vândă pe bursă 15% din subsidiara pe care o deţine în Polonia într-o ofertă publică iniţială cu scopul de a-şi îndeplini angajamentul faţă de autoritatea poloneză de reglementare, care solicită listarea băncilor pentru a asigura o mai bună transparenţă şi siguranţă în sectorul bancar din Polonia. În România, grupul austriac Raiffeisen controlează a cincea bancă după active. În primul trimestru din acest an Raiffeisen Bank International a raportat pentru operaţiunile din România un câştig net în scădere cu 25% în primul trimestru faţă de nivelul înregistrat în aceeaşi periodă de anul trecut, potrivit informaţiilor din raportul financiar al grupului-mamă. Soldul total al creditelor acordate de banca austriacă pe piaţa românească a ajuns la finele primului trimestru la 4,73 mld. euro. Ascensiunea creditării cu 3,6% a ajutat Raiffeisen să majoreze activele cu 9%, până la 7,67 mld. euro. Cu toate că ratele dobânzilor din piaţă s-au aflat la niveluri reduse, soldul depozitelor atrase de bancă de la clienţi a urcat în primele trei luni ale anului cu 15,6%, până la 5,84 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO