Bănci și Asigurări

Liviu Dragnea, seful PSD se dezice de programul de guvernare: Salariul minim brut pe economie nu creşte la 2.000 de lei din 2018. Dar în programul de guvernare scrie clar: 2.000 de lei

Liviu Dragnea, seful PSD se dezice de programul de...

Autor: Iulian Anghel

10.07.2017, 16:21 3345

Salariul minim brut pe economie anunţat de programul de guvernare al PSD, de 2.000 lei începând cu 2018, este „o greşeală”. Dar în programul de guvernare nu scrie că este „o greşeală”, ci negru pe alb: „Nivelul salariului minim brut în România, în următorii 4 ani, va fi de 2.000 lei în 2018, 2200 lei în 2019 şi 2.400 lei în 2.020. Pentru cei cu studii superioare salariul minim va fi de 2.300 lei în 2018, 2.640 lei in 2019 si 3.000 lei în 2020.”

Liviu Dragnea a declarat astăzi, citat de Mediafax, că guvernul nu va impune un salariu minim de 2.000 de lei, afirmând că această informaţie s-a rostogolit "dintr-o greşeală" în spaţiul public.

Dar această “greşeală” este conţinută de programul de guvernare trecut de Parlament acum două săptămâni, ceea ce înseamnă că, practic, acest program a devenit “lege”, pentru că un program de guvernare votat de Legislativ are puterea unei legi.

"Nu va fi impus de guvern salariul minim de 2.000 de lei. Nu există aşa ceva. Probabil dinr-o greşeală s-a tot rostogolit asta în spaţiul public. Noi avem în program 1.450 în 2017, 1.550 anul viitor, 1.650, 1.750. Probabil la anul, printr-o nouă prezentare, salariul brut să fie egal cu cheltuiala totală a angajatorului, ceea ce înseamnă două noţiuni diferite, dar, salariul minim, aşa cum ştie toată lumea, va creşte cu 100 de lei", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea care, de-a lungul vremii s-a lăudat că ştie programul de guvernare “din scoarţă în scoarţă”

Dragnea a mai afirmat că impozitul pe gospodărie nu va fi aplicat, acesta fiind "compromis", însă impozitul pe venitul global ar putea fi aplicată de anul viitor ca parte a unui pachet de măsuri care să schimbe sistemul de impozitare.

"Din 1 ianuarie 2018 nu mai poate rămâne acel impozit pe gospodărie pentru că el a fost compromis din cauza sau datorită întârzierilor din ultimele luni de zile, în schimb, impozitul pe venitul global sau globalizarea veniturilor este o opţiune care în continuare importantă pentru noi, care poate sau nu să fie aplivcată anul viitor, dar într-un pachet mai mare de schimbare a sistemului de impozitare, care să elimine birocraţia şi care să producă mai multe venituri pentru români", a mai spus Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că nu vor fi adoptate noi taxe şi nici nu vor fi modificate procedurile de impozitare pentru companii.

"Nu vom adopta nicio taxă în plus pentru români. (...) De asemenea, nu vom modifica nicio procedură de impozitare care să producă deserviciii unor companii cinstite. (...) Nu renunţ la nimic din ceea ce am vorbit în campania electorală", a conchis Dragnea, potrivit Mediafax.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO