Bănci și Asigurări

Lucian Isar are undă verde de la BNR pentru funcţia de preşedinte al Feroviara

Lucian Isar. Mediafax Foto

Lucian Isar. Mediafax Foto

Autor: Ciprian Botea

22.12.2014, 00:00 2204

Banca Naţională l-a autorizat pe Lucian Isar, fost vicepreşedinte al Bancpost şi fost ministru delegat pentru relaţia cu mediul de afaceri, să-şi preia atribuţiile de preşedinte al consiliului de supraveghere al Băncii Feroviara, o bancă de talie mică deţinută de omul de afaceri Valer Blidar. Isar, 37 de ani, fusese desemnat preşedinte al consiliului de administraţie al Feroviara în luna august, când acţionarii băncii au votat trecerea la un sistem dualist.

Anterior, poziţia de preşedinte al consiliului de administraţie era deţinută de directorul general Petre Tulin. Isar a fost vicepreşedinte responsabil cu trezoreria până în toamna lui 2008, când a fost expulzat de către BNR în urma aşa-numitului atac speculativ asupra leului. El a fost pentru scurt timp şi preşedinte al consiliului de administraţie al CFR. Noul preşedinte al consiliului de supraveghere de la Feroviara are un EMBA la Chicago Booth School of Business şi a studiat la Harvard Business School şi la Catherine’s College din Oxford.

A urmat cursurile Facultăţii de Finanţe a Academiei de Studii Economice şi pe cele ale Facultăţii de Matematică a Universităţii Bucureşti. Este considerat unul dintre cei mai buni trezorieri din piaţă. Alături de Isar au fost aprobaţi pentru poziţii de membu în consiliul de supraveghere Mihaela Corina Blidar, fiica lui Valer Blidar, şi Jose Luis Ferrer Lorenzo. Feroviara este o bancă de talie redusă, cu o cotă de piaţă de 0,1% din activele sistemului bancar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO