Bănci și Asigurări

Luciano Cirina, şeful pe regiune al gigantului italian Generali: Parteneriatul cu UniCredit va avea cel mai mare impact în România, vom creşte peste media pieţei

Luciano Cirina, CEO al Generali CEE Holding, divizia din Europa Centrală şi de Est

Luciano Cirina, CEO al Generali CEE Holding, divizia din Europa Centrală şi de Est

Autor: Anelis Baciu

08.06.2018, 00:07 784

Parteneriatul semnat de Generali cu UniCredit în regiunea Europei Centrale şi de Est care va permite asigurătorului să-şi vândă poliţele prin sucursalele băncii va avea cel mai semnificativ impact în România şi Croaţia, vânzările din România fiind estimate să crească peste ritmul obişnuit al pieţei locale, a spus Luciano Cirina, CEO al Generali CEE Holding, divizia din Europa Centrală şi de Est a unuia dintre cele mai puternice grupuri financiare din Europa, cu prime subscrise de 68 mld. euro anul trecut şi active de 542 mld. euro în administrare.

„Parteneriatul cu UniCredit va aveau un impact major asupra afacerilor din România, va genera o creştere mai mare decât media pieţei. Vom vinde poliţe legate de activitatea de creditare (CPI - credit protection insurances), aici fiind incluse poliţele de viaţă aferente creditelor, dar totodată vom colabora şi pe zona de leasing. Este un parteneriat de lungă durată, peste 10 ani“, a explicat Luciano Cirina în cadrul unei întâlniri cu presa la Ljubljana, Slovenia.

Anul trecut piaţa locală de asigurări a crescut cu 3,5% până la 9,7 mld. lei, în timp ce businessul Generali a scăzut cu 5%, până la 613 mil. lei.

Parteneriatul cu UniCredit, care în România este pe locul cinci în sistemul bancar după active, având o prezenţă puternică atât în piaţa corporate, cât şi în retail, este împărţit de Generali cu grupul german Allianz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO