Mădălin Roşu, UNSAR: Peste 80% din daunele RCA sunt minore, sub 2.000 de euro, unde deplasarea constatatorului nu se justifică

21 feb 2017 Autor: Cristina Bellu

Peste 80% din daunele acoperite de poliţe­le auto obligatorii (RCA) reprezintă avarii minore, sub 2.000 de euro, iar în aceste cazuri deplasarea unui reprezentant al companiei de asigurări pentru efectuarea constatării daunei nu se justifică, a afirmat Mădălin Roşu, responsabil pe segmentul auto în cadrul Uniunii Naţionale a Companiilor de Asigurare şi Reasigurare (UNSAR).

„În cazul în care daunele sunt minore, atunci nu are sens din punct de vedere eco­no­mic deplasarea constatatorului. Dacă asigu­ră­torul ar merge după fiecare păgubit în par­te, atunci ar exista nişte creşteri foarte mari de cos­turi în zona de constatare şi implicit ma­jo­rări de prime. Sigur că există dorinţa de a lichi­da sau de a instrumenta un dosar de dau­ne cât mai rapid. Problema în jurul căreia au fost cre­ate mai multe discuţii ţine de res­pec­tarea sau nu a unor condiţii“, a explicat Mădălin Roşu.

Norma 39/2016 cunoscută sub denumirea şi de norma RCA prevede constatarea tu­turor bunurilor care pot fi avariate printr-un accident acoperit de poliţele RCA. În cazul în care în urma daunei autoturismul este ne­de­plasabil, acesta se duce într-un service unde se face o programare şi unde consta­tato­rul companiei de asigurări se deplasează pentru a stabili culpa.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.02.2017

 
Cuvinte cheie:
Madalin Rosu
, UNSAR
, daune
, rca
, asigurari
, pagubire
, accident
, asigurator
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide