Majorarea capitalului Băncii Carpatica a trecut de prima etapă. Urmează faza J.C Flowers

9 dec 2015 Autor: Claudia Medrega

Banca Carpatica a reuşit să adune 11,5 mil. lei  de la 330  de acţionari  în cadrul operaţiunii de majorare a capitalului social, rezultatele finale ale ofertei de vânzare urmând să fie anunţate după finalizarea tuturor etapelor majorării.

Fondul american J.C. Flowers a ajuns la un acord cu grupul condus de Ilie Carabulea pentru preluarea Băncii Carpatica. Iar acţionarii băncii au aprobat participarea fondului american la majorarea de capital de 110 mil. lei.

Acţionarii Carpatica au decis în iunie ca banca să-şi diminueze capitalul cu 204,5 mil. lei, la 110,1 mil. lei, pentru acoperirea pierderilor, iar ulterior să opereze o majorare de capital de 110,1 mil. lei, prin emiterea de acţiuni. Pentru ca astfel, capitalul social să ajungă la 220,3 mil. lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.12.2015

 
Cuvinte cheie:
majorare
, carpatica
, etapa
, banca
, capital
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide