Bănci și Asigurări

Marfin Bank România este aproape să ajungă pe mâinile unor bancheri de investiţii de la Londra

Dacă Marfin va ajunge pe mâinile bancherilor de investiţii de la Londra, trebuie şi aprobarea BNR

Dacă Marfin va ajunge pe mâinile bancherilor de investiţii de la Londra, trebuie şi aprobarea BNR

Autor: Cristian Hostiuc

29.06.2017, 00:05 777
Marfin Bank România a fost scoasă a doua oară la vânzare, după ce prima tentativă, cu Bank of Beirut, din 2015-2016, a eşuat.
Marfin Bank România, scoasă la vânzare de către Fondul de Rezoluţie din Cipru, este aproape să fie preluată de un consorţiu de la Londra, format din Duet Private Equity şi Argo Capital Management, conform unor surse de pe piaţa bancară. Fondul de Rezoluţie din Cipru a preferat oferta bancherilor de investiţii de la Londra în faţa celorlalte oferte, a adăugat sursa citată. În discuţie au mai fost şi cu Expobank din Cehia, în spatele căreia se află un investitor rus. Expobank a cumpărat operaţiunile Marfin din Serbia. Marfin Bank România a fost scoasă a doua oară la vânzare, după ce prima tentativă, cu Bank of Beirut, din 2015-2016, a eşuat. Negocierile între Fondul de Rezoluţie din Cipru şi banca libaneză au durat mai bine de un an şi în final au eşuat. Fondul de Rezoluţie din Cipru trebuie să vândă sucursale Marfin din străinătate, ca parte a programului de salvare a băncilor cipriote lovite de criza turcească. Duet Private Equity şi Argo Capital Management sunt specializaţi pe pieţele emer­gente. Argo Capital Management Limited este una dintre subsidiarele Argo Group, din Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO