Bănci și Asigurări

Marii contribuabili vor trebui să realizeze un dosar de preţuri de transfer

Marii contribuabili vor trebui să realizeze un dosar de...

Autor: Simona Tatu

15.05.2017, 12:01 219
ANAF doreste sa impuna marilor contribuabili sa realizeze un dosar de preţuri de transfer, masura considerata inutila daca firma mama si subsidiara inregistreaza profit, este parerea oficialilor PIAROM (Patronatul Investitorilor Autohtoni). 
 
"Pretul de transfer a aparut din cauza faptului ca firmele internationale isi transfera profitabilitatea la extern. Anul acesta firmele mari romanesti trebuie sa realizeze un dosar de preturi de transfer, aceasta masura este inutila daca si firma mama si subsidiarele au inregistrat profituri. Daca intreprinderile nu realizeaza acest dosar, amanda este 14.000 de lei", a spus Anca Vlad, presedinte fondator PIAROM.

De asemenea, realizarea acestor dosare de preturi de transferuri este un serviciu complicat, care necesita un volum mare de munca si este foarte costisitor. Mai mult, reprezentantii PIAROM cred ca daca ar exista legea grupurilor in Romania problema preturilor de transfer nu ar mai exista.

"Daca ar exista legea grupurilor problema preturilor de transfer ar fi rezolvata, astfel aceasta masura a preturilor de transfer s-ar aplica doar multinationalelor", a mai spus Anca Vlad.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO