Bănci și Asigurări

Marius Popescu, şeful NN Asigurări România va prelua din aprilie operaţiunile grupului olandez din Turcia

Marius Popescu, directorul general al NN Asigurări

Marius Popescu, directorul general al NN Asigurări

Autor: Anelis Baciu

17.02.2017, 00:05 526

Marius Popescu, directorul general al NN Asigurări, cea mai mare companie de asigurări de viaţă din piaţa locală, va prelua de la 1 aprilie funcţia de CEO al NN Turcia, potrivit unui anunţ al grupului olandez. Succesorul lui Marius Popescu la conducerea NN Asigurări de Viaţă va fi anunţat în perioada următoare. Până atunci, Mihai Muntean, actualul chief sales officer al NN România, va prelua interimar conducerea NN Asigurări de Viaţă. Potrivit datelor asociaţiei asigurătorilor din Turcia, piaţa poliţelor de viaţă însumează prime brute anuale de 5 miliarde de lire turceşti, echivalentul a 6 miliarde de lei. Spre comparaţie, piaţa asigurărilor de viaţă din România înregistrează subscrieri anuale de 1,7 miliarde de lei.

În cadrul NN Turcia Marius Popescu va fi responsabil atât segmentul poliţelor de viaţă, cât şi de segmentul pensiilor private, compania din acolo înglobând ambele produse.

„La fel ca piaţa din România, şi piaţa din Turcia are o penetrare redusă în PIB, ceea ce înseamnă un potenţial mare de creştere pentru ambele ţări. Însă avantajul Turciei este reprezentat de situaţia demografică de acolo combinată cu evoluţia economiei. Turcia este a 18-a economie din lume şi 40% din cei 80 de milioane de locuitori au sub 25 de ani. În tot acest context, pieţele de asigurări şi pensii de acolo au avut creşteri anuale de două cifre în ultimii şase ani“, a explicat Marius Popescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO