Marius Popescu, şeful NN Asigurări România va prelua din aprilie operaţiunile grupului olandez din Turcia

17 feb 2017 Autor: Anelis Baciu

Marius Popescu, directorul general al NN Asigurări, cea mai mare companie de asigurări de viaţă din piaţa locală, va prelua de la 1 aprilie funcţia de CEO al NN Turcia, potrivit unui anunţ al grupului olandez. Succesorul lui Marius Popescu la conducerea NN Asigurări de Viaţă va fi anunţat în perioada următoare. Până atunci, Mihai Muntean, actualul chief sales officer al NN România, va prelua interimar conducerea NN Asigurări de Viaţă. Potrivit datelor asociaţiei asigurătorilor din Turcia, piaţa poliţelor de viaţă însumează prime brute anuale de 5 miliarde de lire turceşti, echivalentul a 6 miliarde de lei. Spre comparaţie, piaţa asigurărilor de viaţă din România înregistrează subscrieri anuale de 1,7 miliarde de lei.

În cadrul NN Turcia Marius Popescu va fi responsabil atât segmentul poliţelor de viaţă, cât şi de segmentul pensiilor private, compania din acolo înglobând ambele produse.

„La fel ca piaţa din România, şi piaţa din Turcia are o penetrare redusă în PIB, ceea ce înseamnă un potenţial mare de creştere pentru ambele ţări. Însă avantajul Turciei este reprezentat de situaţia demografică de acolo combinată cu evoluţia economiei. Turcia este a 18-a economie din lume şi 40% din cei 80 de milioane de locuitori au sub 25 de ani. În tot acest context, pieţele de asigurări şi pensii de acolo au avut creşteri anuale de două cifre în ultimii şase ani“, a explicat Marius Popescu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.02.2017

 
Cuvinte cheie:
Marius Popescu
, NN Asigurari
, preluare
, turcia
, asigurari de viata
, functie
, succesor
, piata asigurarilor
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide