Bănci și Asigurări

Marius Vorniceanu pleacă din boardul ASF la jumătatea mandatului

Marius Vorniceanu. Fotograf: Andreea Alexandru

Marius Vorniceanu. Fotograf: Andreea Alexandru

29.09.2016, 00:07 1349

Marius Vorniceanu a anun­ţat Consiliul Autorităţii de Supra­ve­ghere Financiară (ASF) că a trans­mis ieri la Parlament demisia din funcţia de vicepreşedinte şi membru al Con­siliului ASF, începând cu data de 3 octombrie 2016, pără­sind astfel instituţia după aproximativ doi ani.

„Domnul Marius Vor­ni­ceanu, vice­preşe­din­tele sec­torului Asi­gurări-Reasi­gu­rări din cadrul Au­torităţii de Su­pra­ve­ghere Finan­ciară, a anun­ţat Con­siliul ASF că a înaintat Parla­men­tului României, în cursul zilei de as­tăzi, demisia din funcţia de vice­preşedinte şi membru al Consiliului ASF, începând cu data de 3 octom­brie 2016“, a transmis ieri ASF.

Demisia lui Vorniceanu vine în contextul scandalului Carpatica Asig, pre­cum şi al scandalului asi­gurărilor auto obligatorii (RCA), care a întors piaţa asigurărilor în timp, în condiţiile în care guvernul, ASF şi transpor­ta­torii impun stabilirea unor tarife de re­ferinţă şi îngheţarea pre­ţurilor, adică măsuri ce nu au mai fost apli­cate de două decenii şi la care Româ­nia s-a angajat să nu mai revină odată cu intrarea în Uniu­nea Europeană.

Actuala conducere a ASF, ajunsă la jumătatea mandatului, s-a con­fruntat în ultimul an cu o serie de ne­mulţumiri şi proteste din partea cli­en­ţilor RCA, în special trans­portatori.

Vasile Blaga, anchetat de DNA pentru fapte de corupţie, a anunţat că îşi depune demisia din funcţia de co-preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an. 

Vasile Blaga, anchetat de DNA pentru fapte de corupţie, a anunţat că îşi depune demisia din funcţia de co-preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an.

”În urma acuzaţiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăţia în faţa instituţiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL şi a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac. Ca atare, voi acţiona în consecinţă şi îmi depun demisia din funcţia de co-preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an”, a anunţat Vasile Blaga, printr-un comunicat de presă remis miercuri MEDIAFAX.

Vasile Blaga, copreşedintele PNL, audiat miercuri, la sediul DNA Ploieşti, într-un dosar de corupţie, a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vasile Blaga a ieşit din sediul DNA Ploieşti după circa două ore de audieri şi a declarat că a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

 
 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO