Bănci și Asigurări

Marsh s-a retras din asociaţia brokerilor de asigurări

Autor: Anelis Baciu

12.12.2013, 21:24 492

Marsh, una dintre companiile care au fondat UNSICAR (asociaţia brokerilor de asigurări) în anul 2000, a decis să se retragă din asociaţie, motivul invocat fiind acela că instituţia a ajuns să se focalizeze prea mult pe promovarea intereselor brokerilor de retail.

„Piaţa de brokeraj din România este acum dominată numeric de brokerii de retail, iar o asociaţie cu statut democratic, aşa cum este UNSICAR, nu are încotro decât să susţină mai bine interesele membrilor mai numeroşi“, explică reprezentanţii Marsh. Compania a anunţat că va căuta o reprezentare mai bună ca broker de asigurări specializat pe segmentul corporate, fără însă să ofere mai multe detalii.

Marsh este cel mai mare broker de asigurări după primele intermediate, cu un volum de 233 milioane de lei (53 mil. euro) anul trecut. UNSICAR are peste 90 de companii membre care generează 80% din primele intermediate de întreaga piaţă de brokeraj, care s-a ridicat la aproape 3 miliarde de lei după primele nouă luni. Şi Aon, filiala unuia dintre cei mai mare brokeri la nivel global, s-a retras recent din UNSICAR. Aon este tot un broker corporate. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.12.2013

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO