Membrii "Iniţiativei de la Viena" vor să susţină piaţa de capital în Europa Centrală şi de Est

7 mar 2017 Autor: Anelis Baciu

Angajamentul "Iniţiativa de la Viena", creat în primăvara anului 2009 de BNR şi Fondul Monetar Internaţional, alături de BERD, BEI şi Comisia Europeană, va avea un grup de lucru destinat suţinerii creşterii pieţei de capital din Europa Centrală şi de Est. 

"Întărirea şi diversificarea surselor de finanţare este crucială în regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est, în condiţiile în care se reduc disparităţile dintre regiuni şi în condiţiile apariţiei unui nou model de creştere", a comentat Werner Hoyer, preşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI).

Grupul nou format în cadrul forumului "Iniţiativei de la Viena" va avea drept scop diversificarea oportunităţilor de investiţii în regiune. Membrii grupului vor identifica şi analiza obstacole de natură structurală ale pieţelor de capital din regiune şi golurile de reglementare. "Iniţiativa de la Viena" a fost creată în primăvara anului 2009 ca un parteneriat public-privat cu scopul de a asigura capitalul şi lichiditatea adecvate ale subsidiarelor băncilor occidentale în regiunea Europei Centrale şi de Est. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.03.2017

 
Cuvinte cheie:
initiativa
, viena
, europa centrala si de est
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide