Pentru a se menţine pe linia de plutire, Veneto Banca şi Banca Popolare di Vicenza cer oficial ajutor de stat guvernului italian. Pe piaţa românească doar Veneto Banca are operaţiuni, iar acestea sunt scoase la vânzare

21 mar 2017 Autor: Anelis Baciu

Veneto Banca şi Banca Popolare di Vecenza, două bănci italiene regio­nale cu probleme, au informat oficial Ministerul de Finanţe, Banca Naţională din Italia şi Banca Centrală Europeană că vor aplica pentru un ajutor de stat temporar pentru o recapitalizare „pre­ven­tivă“ şi singura speranţă pentru menţi­nerea celor două bănci pe linia de plutire.
 
Veneto Banca şi Banco Popolare di Vecen­za au fost preluate anul trecut de fondul de salvare finanţat de guvernul italian Atlante şi sunt în proces de fuziune.
 
Pentru salvarea aces­tor bănci guvernul italian ar urma să lanseze un plan de salvare în valoare de circa 5 mi­liarde de euro.
 
Planul naţional de sal­va­re este un mecanism care per­mite statelor din zona euro să pompeze fonduri pu­blice în bănci fără a încălca reglemen­tă­rile cu privire la sub­venţiile de stat.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.03.2017

 
Cuvinte cheie:
banca
, guvern
, italian
, ajutor de stat
, oficiali
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide