Bănci și Asigurări

Pentru a se menţine pe linia de plutire, Veneto Banca şi Banca Popolare di Vicenza cer oficial ajutor de stat guvernului italian. Pe piaţa românească doar Veneto Banca are operaţiuni, iar acestea sunt scoase la vânzare

Pentru a se menţine pe linia de plutire, Veneto Banca...

Autor: Anelis Baciu

21.03.2017, 00:05 911
Veneto Banca şi Banca Popolare di Vecenza, două bănci italiene regio­nale cu probleme, au informat oficial Ministerul de Finanţe, Banca Naţională din Italia şi Banca Centrală Europeană că vor aplica pentru un ajutor de stat temporar pentru o recapitalizare „pre­ven­tivă“ şi singura speranţă pentru menţi­nerea celor două bănci pe linia de plutire.
 
Veneto Banca şi Banco Popolare di Vecen­za au fost preluate anul trecut de fondul de salvare finanţat de guvernul italian Atlante şi sunt în proces de fuziune.
 
Pentru salvarea aces­tor bănci guvernul italian ar urma să lanseze un plan de salvare în valoare de circa 5 mi­liarde de euro.
 
Planul naţional de sal­va­re este un mecanism care per­mite statelor din zona euro să pompeze fonduri pu­blice în bănci fără a încălca reglemen­tă­rile cu privire la sub­venţiile de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO