Bănci și Asigurări

​Microbuzul implicat în accidentul din Ungaria soldat cu nouă morţi era asigurat la City Insurance

​Microbuzul implicat în accidentul din Ungaria soldat...

Autor: Anelis Baciu

23.05.2018, 12:09 1421

Microbuzul implicat în accidentul din Ungaria în urma căruia au murit nouă români era asigurat la City Insurance prin intermediul unei poliţe auto obligatorii (RCA) încheiată pe şase luni. Poliţa a fost încheiată pe 11 ianuarie 2018, iar termenul de expirarea este 10 iulie 2018, potrivit datelor din baza de date CEDAM.

Având în vedere gravitatea accidentului City Insurance va trebuie să plătească cel mai probabil daune de ordinul milioanelor de euro.

Victimele accidentului din Ungaria se întorceau din Slovenia, unde au muncit în agricultură, probabil la cules de căpşuni. Se pare că patru dintre acestea sunt din comuna Mică, iar alte cinci din comuna Bălăuşeri, judeţul Mureş, potrivit MEDIAFAX.

Primarul din comuna Mică, Szekely Ladislau, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că patru dintre cei care au murit, marţi, în accidentul din Ungaria, sunt din satele Căpâlna de Sus şi Deaj. Este vorba despre trei bărbaţi şi o femeie, doi dintre ei fiind fraţi, iar femeia soţia unuia dintre ei.

”Toţi veneau de la muncă din Slovenia, iar tatăl celor doi băieţi era în faţa lor pentru că a venit cu altă familie. Ceilalţi cinci din câte am înţeles erau din Agrişteu, comuna Bălăuşeri. Am luat legătura cu asiguratorul şi m-a asigurat că asigură repatrierea, transport, înmormântare, tot. Aveau pe maşină asigurare şi pe persoane, aşa se pare”, a spus Szekely Ladislau.

Primarul din comuna Mică a vorbit, astăzi, cu familiile victimelor. Aceştia aveau până în 40 de ani, potrivit sursei citate.

Nouă persoane au murit, marţi seara, în urma coliziunii între un microbuz înmatriculat în România şi un camion, în zona Cegledbercel, Ungaria, a comunicat Poliţia din zona Pest.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO