Bănci și Asigurări

Mihai Tecău, Omniasig: Ne aşteptăm la o evoluţie pozitivă a pieţei de asigurări, după deruta din trecut, cu ieşirea unor jucători din piaţă

Mihai Tecău, preşedinte al directoratului Omniasig

Mihai Tecău, preşedinte al directoratului Omniasig

Autor: Anelis Baciu

10.01.2018, 00:07 421

Oportunităţile de creştere pentru companiile locale de asigurări în acest an vor fi pe segmentul companiilor mici şi mijlocii (IMM), insuficient exploatat, dar şi în zona de retail, consideră Mihai Tecău, preşedinte al directoratului Omniasig, al patrulea cel mai mare asigurător din piaţa locală. El se aşteaptă la o dinamică bună a pieţei în perioada următoare, în condiţiile în care creşterea economică va lăsa venituri mai mari populaţiei şi companiilor, venituri care ar putea fi folosite şi pentru achiziţia de produse de asigurare.

„Ne aşteptăm la o evoluţie pozitivă a pieţei, având în vedere tendinţa de revenire la normalitate după deruta din trecut generată de ieşirea unor jucători. O creştere a economiei va influenţa, de asemenea, pozitiv piaţa, având în vedere că disponibilităţile financiare existente atât la nivel de companii, cât şi la nivelul populaţiei pot fi folosite şi pentru achiziţia de produse de asigurare. Oportunităţi vor fi pe segmentul IMM, insuficient exploatat, dar şi în zona de retail“, a explicat Mihai Tecău.

În opinia şefului Omniasig, poliţele de sănătate şi cele pentru locuinţe ar putea atrage interesul populaţiei în acest an mai mult decât în perioada precedentă, cu condiţia ca şi cadrul legislativ să fie clarificat. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO