Bănci și Asigurări

Ministerul de Finanţe face clarificări: asigurările de sănătate sunt deductibile

Ministerul de Finanţe face clarificări: asigurările de...

Autor: Anelis Baciu

20.06.2016, 00:06 1207

Ministerul Finanţelor Publice elimină dubiile cu privire la deductibilitatea asigurărilor facultaitve de sănătate, un aspect care a fost pus la îndoială  de clinicile private de sănătate la începutul acestui an.

Astfel, într-un document oficial, Ministerul de Fi­nan­ţe transmite că „impozitul lunar se cal­cu­lea­ză prin apli­carea cotei de 16% asupra bazei de cal­cul deter­mi­nată ca di­fe­renţă între venitul net din sa­larii cal­cu­lat prin de­ducerea din ve­nitul brut (...) şi a primelor de asi­gu­rare vo­lun­tară de sănătate su­por­tate de an­ga­jaţi, astfel încât la nivelul anu­lui să nu depăşească echiva­lentul în lei al sumei de 400 de euro“.

În plus, Ministerul de Finanţe men­ţionează că re­glementările Codu­lui fiscal nu fac referiri exprese şi nu con­diţionează cu privire la ti­pu­rile de asigurări voluntare de sănătate prevăzute de Legea nr. 95/2006 privind reforma în do­me­niul sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO