Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor a împrumutat ieri 600 mil. lei la un randament mediu de 1,82% pe an, în creştere uşoară

Ministerul Finanţelor a împrumutat ieri 600 mil. lei la...

Autor: Claudia Medrega

11.10.2016, 00:00 94

Ministerul Finanţelor a împrumutat ieri 600 mil. lei de la bănci prin lansarea unor obligaţiuni cu scadenţa în februarie 2020, la un randament mediu anual de 1,82% pe an. Valoarea anunţată a emisiunii a fost de 600 mil. lei, conform prospectului. La licitaţia anterioară din cadrul aceleiaşi emisiuni de titluri din luna septembrie randamentul mediu a fost de 1,80% pe an. 

Volumul total al cererii din partea băncilor a fost de 1,1 mld. lei, aproape dublu faţă de suma cerută de stat. Trezoreria intenţionează să împrumute în octombrie de la bănci 3,5 mld. lei, la care se poate adăuga suma de 405 mil. lei la licitaţii suplimentare.

În septembrie, Ministerul Finanţelor a împrumutat de pe piaţa locală circa 4,3 mld. lei, în linie cu nivelul planificat. Tendinţa de scădere a randamentelor medii a fost vizibilă în septembrie pentru titlurile cu scadenţa de şase luni, un an, trei ani, dar şi pentru maturităţile de 5-10 ani. România a rămas o ţară cu un raport foarte atractiv între risc şi randament. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO