Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor a împrumutat ieri un miliard de lei prin vânzarea de certificate pe un an, la un cost în urcare

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Mediafax

27.03.2015, 00:00 102

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat joi un miliard de lei prin vânzarea de titluri de trezorerie cu scadenţa la un an, la un cost în urcare, suma totală atrasă de pe piaţa locală în luna martie fiind de 3,33 miliarde de lei, uşor sub nivelul de 3,34 miliarde de lei vizat iniţial. Trezoreria a primit oferte de 1,62 miliarde de lei la licitaţia de joi, dar a atras doar suma prevăzută în prospectul de împrumut.

Randamentul mediu obţinut a fost de 1,62% pe an, în urcare de la 1,46% pe an la precedenta licitaţie similară, când instituţia a vândut titluri de stat în valoare de 800 milioane de lei. De la începutul anului, statul a împrumutat din piaţa internă 11,63 miliarde de lei prin vânzarea de obligaţiuni şi certificate de trezorerie.

Ministerul vrea să atragă în acest an până la 40 miliarde de lei prin vânzarea de certificate de trezorerie şi obligaţiuni pe piaţa internă, la care ar urma să se adauge maximum 3 miliarde de euro de pe pieţele externe şi fonduri atrase de la instituţiile financiare internaţionale.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO