Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor a respins din nou ofertele primite pentru o emisiune de obligaţiuni, considerând preţul neacceptabil

Ministerul Finanţelor a respins din nou ofertele primite...

Autor: Roxana Rosu

09.10.2017, 15:18 1109

Ministerul Finanţelor Publice a respins astăzi toate ofertele de cumpărare primite pentru o emisiune de obligaţiuni de 300 milioane lei, cu scadenţa în 2024, considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat.

La licitaţie au participat şase dealeri primari.

Emisiunea a fost deschisă iniţial pe 29 august 2016  şi programată a fi redeschisă pe 11 octombrie. Data limită de depunere a ofertelor a fost 9 octombrie.

Volumul total al cererii a fost de 380 milioane lei, din care băncile au licitat în nume şi cont propriu 370 mil. lei, în timp ce ofertele necompetitive au totalizat 10 mil. lei. Rata cuponului a fost de 3,25%.

” În conformitate cu prevederile art. 4, alin. 3 din Regulamentul-cadru privind operaţiunile de piaţă cu titluri de stat pe piaţa internă aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2245 din 16.09.2016, Ministerul Finanţelor Publice respinge în totalitate ofertele de cumpărare transmise considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat”, anunţă ministerul.

Finanţele au respins şi săptămâna trecută o emisiune similară, de 400 milioane lei, cu scadenţa la doi ani. 

Pe ansamblul anului 2017, Ministerul Finanţelor intenţionează să emită titluri de stat pe piaţa internă în sumă de 48-50 mld. lei, din care 70% pe termen mediu şi lung şi diferenţa pe termen scurt. Iar de pe piaţa externă vrea să împrumute 2,5-3 mld. euro prin lansarea de euroobligaţiuni, potrivit programului indicativ de emisiuni de titluri de stat aferent anului 2017 anunţat de Ministerul Finanţelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO