Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor a trimis la CES proiectul de fiscalizare a bacşişului înainte de dezbatere

Ministerul Finanţelor a trimis la CES proiectul de...

Autor: Mediafax

26.08.2019, 00:00 100

Ministerul Finanţelor a trimis la Consiliul Economic şi Social pentru avizare, proiectul de fiscalizare a bacşişului înainte ca acesta să fie supus dezbaterii publice din 22 august, anunţă reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, într-un comunicat de presă remis Mediafax. 

La sediul Ministerului de Finanţe a avut loc în 22 august dezbaterea publică privire la Proiectul Ordonanţă pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr.10/2015 privind organizarea Loteriei bonurilor fiscale, precum şi pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. În cadrul acesteia, reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc au comunicat Ministerului că nu sunt de acord cu fiscalizarea bacşişului şi au propus ca proiectul de act normativ să fie trimis spre analiză şi avizare Ministerului Turismului.

De asemenea, aceştia au mai solicitat ca angajatorii care deţin structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare clasificate, să poată înregistra un procent de maxim 8% din veniturile obţinute din această activitate ca sume asimilate bacşişului, înregistrate în contabilitate, urmând a fi distribuite salariaţilor în conformitate cu prevederile legale. Cei de la FPTR au sesizat faptul că proiectul a fost trimis spre avizare la C.E.S. înaintea dezbaterii cu toţi factorii interesaţi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO