Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor amână pentru la toamnă vânzarea noilor emisiuni de titluri de stat pentru populaţie. Noua emisiune Fidelis ar putea fi lansată în septembrie, iar din octombrie vor fi titluri pentru populaţie vândute prin Trezorerie

Trezoreria a vândut către populaţie 100.000 de titluri de stat, cu o maturitate de doi ani, valoarea totală a emisiunii fiind de 100 mil. lei, iar dobânda anuală de 2,15%.

Trezoreria a vândut către populaţie 100.000 de titluri de stat, cu o maturitate de doi ani, valoarea totală a emisiunii fiind de 100 mil. lei, iar dobânda anuală de 2,15%.

Autor: Claudia Medrega

27.07.2017, 00:05 1605

Populaţia ar putea să subscrie ti­tluri de stat în cadrul unei noi emisiuni Fi­delis cel mai probabil din luna sep­tembrie, şi tot din toamnă, posibil din octombrie, vor fi reluate şi emi­siu­nile de certificate de trezorerie pentru po­pu­laţie, care vor fi vân­dute direct per­­s­oa­­ne­lor fi­zice prin tre­zo­rerie, po­­­tri­­­­vit unor surse din Ministerul Fi­nan­ţe­lor.

Ministerul Finan­ţe­lor a decis să a­mâne emisiunile de titluri de stat pen­tru populaţie pentru a nu se supra­pune cu peri­oada de va­canţă de vară, po­trivit surselor citate.

Iniţial, emisiunea de titluri prin pro­gramul Fidelis era programată pentru iunie sau iulie, iar certi­ficatele de tre­zo­rerie pentru populaţie, care vor fi vândute di­rect persoanelor fizice prin reţeaua trezoreriei, urmau să fie lansate din septembrie.

Ministerul Finanţelor a reluat în 2015 emisiunile de titluri de stat pentru populaţie printr-un program denumit Fidelis, însă valoarea nominală ridicată a unui titlu, de 1.000 de lei, alături de procedura complicată de subscriere prin care investitorul trebuia să aleagă dobânda dintr-un interval au făcut ca subscrierile să fie reduse. În consecinţă, în 2016 Ministerul Finanţelor s-a hotărât să reducă valoarea nominală a titlurilor de 10 ori până la 100 de lei, pentru a face oferta mai atractivă pentru micii investitori, după ce emisiunea din 2015 nu a avut foarte mult succes, fiind subscrisă doar în proporţie de 65%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO