Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor Publice a vândut o emisiune de obligaţiuni de 500 milioane de lei, cu scadenţa la 5 ani şi o dobândă de 3,4% pe an

Ministerul Finanţelor Publice a vândut o emisiune de...

Autor: Roxana Rosu

09.05.2017, 00:00 84

inisterul Finanţelor Publice a plasat luni o emisiune de obligaţiuni de 500 milioane lei, cu scadenţa la 5 ani şi o dobândă de 3,4% pe an, cererea primită fiind de aproape trei ori mai mare. La licitaţie au participat opt dealeri primari.

Valoarea totală a cererii a fost de aproape trei ori peste valoarea emisiunii, respectiv de 1,3 miliarde lei, din care băncile au licitat în nume şi cont propriu 1,2 miliarde lei, în contul clienţilor alte 20,5 milioane lei, iar ofertele necompetitive au totalizat 111 milioane lei.

Valoarea nominală adjudecată a fost de 500 milioane lei, din care suma oferită de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 388 milioane lei. Randamentul până la maturitate aferent preţului mediu de adjudecare a fost de 2,77%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO