Bănci și Asigurări

Ministrul britanic al muncii şi al pensiilor, un oficial pro-Brexit, a demisionat din funcţie; Euro câştigă teren în faţa lirei sterline

Ministrul britanic al muncii şi al pensiilor, un oficial...

Autor: Liviu Popescu

21.03.2016, 13:16 648

Iain Duncan Smith, ministrul britanic al muncii şi al pensiilor, a demisionat din această funcţie în noaptea de vineri spre sâmbătă în semn de protest faţă de proiectul tăierii de ajutoare pentru persoanele cu dizabilităţi, scrie presa internaţională.

Azi dimineaţă, euro a câştigat teren în faţa lirei britanice până la 0,7824 euro pentru o liră sterlină după demisia lui Duncan Smith, considerat un oficial pro-brexit (n.red pro ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană) ceea ce ar putea să se reflecte şi pe piaţa valutară de la Bucureşti.

Referinţa anunţată de BNR pentru o liră sterlină (calculată ţinând cont de paritatea euro-liră sterlină pe plan extern şi euro-leu pe piaţa de la Bucuresti) era astăzi de 5,7107 lei, în depreciere uşoară faţă de nivelul de vineri.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO