Bănci și Asigurări

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa: Creşterea ROBOR este o problemă de lichiditate, căutăm soluţii împreună cu BNR

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa: Creşterea ROBOR...

Autor: Dan Straut, Mediafax

03.10.2017, 13:34 1241

„Atât timp cât Guvernul va aplica politici fiscale coerente şi Banca Naţională politici monetare coerente, vom reuşi să realizăm stabilitatea, să vedem care e situaţia din piaţă, şi cred că soluţiile sunt legate de lichiditate. Vrem să împletim mai bine politicile fiscale cu cele monetare. Pe partea de politică fiscală avem două elemente - veniturile, adică absorbţia de lichiditate din piaţă, după cum ştiţi, pe data de 25 se colectează impozitele şi taxele, şi infuzia de capital în piaţă prin cheltuielile banilor publici”, a explicat ministrul.

Ionuţ Mişa a mai spus că „a existat o influenţă şi din partea încasărilor bugetare, aţi văzut că ANAF a realizat 99,7% din aceste încasări. Colectarea este doar unul dintre elementele care pot influenţa lichiditatea, pentru că se atrag resurse financiare de la agenţii economici pe care - unii dintre ei - le au plasate la bănci”.

Ministrul Finanţelor a mai precizat că participă la şedinţa Consiliului de Administraţie al BNR (ceea ce constituie o premieră în istoria recentă) întrucât a avut o discuţie „cu premierul, cu preşedintele partidului (PSD - n.n.) şi cu boardul BNR”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO