Bănci și Asigurări

Ministrul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici: Băncile vor fi partenere când efectiv vor relaxa foarte mult condiţiile de finanţare

Ministrul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici: Băncile...

Autor: Laura Petrescu, MEDIAFAX

11.06.2018, 12:22 822

Băncile vor fi partenere când efectiv vor relaxa foarte mult condiţiile de finanţare în piaţă, a spus luni, la Ploieşti, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. 

”Tot timpul aud despre <băncile care sunt partenere cu mediul economic>. Nu. Băncile vor fi partenere când efectiv vor relaxa foarte mult condiţiile de finanţare în piaţă. Atunci vor deveni cu adevărat partenere. Până una-alta sunt finanţatori care îşi păstrează într-un mod cât mai avantajos pentru ei sau ele finanţele disponibile”, a spus Teodorovici.

Ministrul a adăugat că, în opinia sa, trebuie schimbată prevederea potrivit căreia o persoană care vine din afara României să lucreze trebuie să aibă asigurat un salariu mediu pe economie.

”În România avem o prevedere din 2010 care spune că cel care vine din afara României să lucreze, noi avem obligaţia, sau piaţa, de a-i asigura un salariu mediu pe economie. Timp în care pentru cei care sunt în România e şi salariu minim pe economie. E o diferenţă care trebuie să dispară. Asta ar fi una dintre primele modificări, aceea de a nu a mai avea condiţionalitatea de a plăti celui care vine din afara României un salariu mediu pe economie. Piaţa este care trebuie să decidă. Noi, ca stat, punem un salariu minim pe economie, dar piaţa trebuie să fie cea care trebuie să aleagă între posibili angajaţi”, a spus ministrul.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a participat la lansarea unei investiţii a fabricii British American Tobacco din Ploieşti, în valoare de 800 de milioane de euro realizată în următorii cinci ani, care va crea, într-o primă etapă, 200 de noi locuri de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO